Zonnebrillen

Bescherm uw ogen maximaal tegen de zon met Rodenstock zonneglazen. Voor elk gebruiksmoment heeft Rodenstock het mooiste zonneglas die uw ogen beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Ontdek zelf welke zonneglaskleur in welke situatie u het mooiste vindt kijken via de Rodenstock Color Tester.

UV-straling en zonlichtzonnebrillen
Wie houdt niet van de zon? Het geeft ons licht, warmte en energie. Zonlicht bevat helaas ook onzichtbare UV-stralen die schadelijk kunnen zijn voor de ogen. Daarom is het belangrijk dat u uw ogen goed beschermt tegen deze schadelijke UV-stralen en fel zonlicht. Of u nu in de buitenlucht sport, u zich in het verkeer bevindt of op terras in de zon zit. De stralingsterkte hangt onder andere af van de tijd van het jaar (seizoen), tijdstip op de dag (hoogte van de zon), de bewolkingsgraad, de geografische breedte en de hoogte boven de zeespiegel. Zo is bijvoorbeeld de stralingssterkte van het zichtbare licht in de bergen een derde hoger dan op het vlakke land, in UV-A en UV-B bereik is zij daarentegen drie tot vier keer hoger.

Zonneglazen
Om uw ogen maximaal te beschermen heeft Rodenstock diverse beschermende zonneglazen. Van standaard zonneglazen, standaard zonneglazen met een UV-block, extra contrasterende zonneglazen (SunContrast voor bijvoorbeeld het autorijden) en meekleurende glazen (ColorMatic). Elk type glas heeft een bepaalde filtercategorie dat aangeeft hoeveel licht dit zonneglas doorlaat. 

Meekleurende glazen
Onze ogen moeten zich de hele dag aanpassen aan verschillende lichtomstandigheden. Om tegen al deze verschillende lichtintensiteiten weerstand te bieden zijn meekleurende brillenglazen een uitkomst.

Suncontrast
De SunContrast zonneglazen van Rodenstock hebben een UV-bescherming tot maarliefst 400 Nm. 100% UV-A en B bescherming is met name belangrijk op plekken waar je te maken hebt met een hoge weerkaatsing van het licht, zoals naast of op het water, in de sneeuw en in de bergen.

Polariserend
Een zonnebril met polariserende glazen heeft een verticale zonnefilter waardoor hinderlijke schitteringen op horizontale oppervlakken, zoals het water of een wegdek, verdwijnen.

 

Winter Branch Winter Branch Winter Branch Winter Branch

 

Post a Comment

 • Contact

  OKÉ Optiek
  Gronausestraat 1291
  7534 AK Glanerbrug (Enschede)
  Telefoon: (+31) (0)53 – 46 10 667
  Email: info@okeoptiek.nl

 • Openingstijden

  Maandag : Gesloten
  Dinsdag: 9.30 tot 18.00 uur
  Woensdag: 9.30 tot 18.00 uur
  Donderdag: 9.30 tot 18.00 uur
  Vrijdag: 9.30 tot 20.00 uur
  Zaterdag: 9.30 tot 17.00 uur
  Zondag: Gesloten