Zonneglazen

oke optiek4

Voor elke situatie, het mooiste zonneglas.
Om uw ogen maximaal te beschermen heeft Rodenstock diverse beschermende zonneglazen.
Van standaard zonneglazen, standaard zonneglazen met een UV-block,extra contrasterende zonneglazen (SunContrast voor bijvoorbeeld het autorijden) en meekleurende glazen (ColorMatic). Elk type glas heeft een bepaalde filtercategorie dat aangeeft hoeveel licht dit zonneglas doorlaat.

Alle Rodenstock standaard zonneglazen hebben een UV-bescherming tot 380 Nm (beschermt tegen zowel UV-A, UV-B als UV-C stralen),  de standaard zonneglazen met UV-block en de SunContrast (met coating) zonneglazen van Rodenstock beschermen zelfs tot 400 Nm.

Kleuren zonneglazen
Rodenstock biedt een breed scala aan mooie zonneglaskleuren. Zo zijn er effen gekleurde glazen (van de tinten groen, bruin, grijs tot en met oranje) en de verlopende glazen (glazen met een degradé). Een verlopend glas is bijvoorbeeld aan de bovenkant donkerbruin en loopt dan naar onderen langzaam over in lichtbruin. Naast degradé glazen, zijn er ook glazen die zich aanpassen aan de lichtintensiteit, de zogenaamdeColorMatic glazen van Rodenstock. Bij weinig lichtintensiteit heeft u een bril met gewone glazen, wordt het licht feller dan worden het zonneglazen. Ook zijn er speciale zonneglazen in diverse kleuren die een optimale contrastwerking bieden en tegelijkertijd een natuurlijke kleurweergave hebben, de SunContrast zonneglazen van Rodenstock. De laatste categorie, Polariserende zonneglazen halen de hinderlijke schitteringen weg op oppervlakten zoals het water en op de weg.

Post a Comment

 • Contact

  OKÉ Optiek
  Gronausestraat 1291
  7534 AK Glanerbrug (Enschede)
  Telefoon: (+31) (0)53 – 46 10 667
  Email: info@okeoptiek.nl

 • Openingstijden

  Maandag : Gesloten
  Dinsdag: 9.30 tot 18.00 uur
  Woensdag: 9.30 tot 18.00 uur
  Donderdag: 9.30 tot 18.00 uur
  Vrijdag: 9.30 tot 20.00 uur
  Zaterdag: 9.30 tot 17.00 uur
  Zondag: Gesloten