Multifocaalglazen

Vanaf 40 jaar krijgen de meeste mensen meer moeite met het zien op korte afstand. Dit is een natuurlijk proces. Het wordt veroorzaakt door een verminderde elasticiteit van de ooglens en wordt presbyopie genoemd. De eerste tekenen hiervan ontstaan wanneer u bijvoorbeeld de krant steeds verder van u af moet houden om goed te kunnen lezen. In sommige gevallen kan een leesbril afdoende zijn, in andere gevallen is het gebruik van een multifocaalbril aan te raden. Bij multifocaalglazen is er een onzichtbaar leesdeel in het glas gemaakt. Hierdoor kunt u probleemloos veraf, op de tussenafstand en dichtbij kijken. Het grote voordeel is dat u niet steeds meer van bril hoeft te wisselen.

Rodenstock multifocaalprogramma

Rodenstock heeft een uitgebreid aanbod multifocaalglazen. Van goede glazen volgens beproefde productiemethodes tot maatwerkglazen die helemaal op uw persoonlijke draag- en kijkgewoontes zijn afgestemd. Bovendien kunnen Rodenstock glazen in praktisch alle monturen verwerkt worden.

Hoe goed wilt u zien?

Rodenstock onderscheidt drie categorieën multifocaalglazen: moderne, gepersonaliseerde en individuele multifocaalglazen.
Onder de categorie moderne multifocaalglazen vallen drie soorten multifocaalglazen onder de familienaam Progressiv Free. Van een instap multifocaalglas met een goede prijs-kwaliteitverhouding tot een goed multifocaalglas dat in meer situaties een beter kijkresultaat geeft. Kortom, de Progressiv Free multifocaalglazen van Rodenstock hebben een goede kwaliteit voor alledaags gebruik.
In de tweede categorie, gepersonaliseerde multifocaalglazen, valt het volgende type multifocaalglas van Rodenstock: Multigressiv MyView®. Brildragers kijken met dit multifocaalglas zeer comfortabel en het biedt voor alle kijkafstanden een groot, symmetrisch gezichtsveld. Bovendien heeft u met dit multifocaalglas een groot zicht op de korte kijkafstand.
Brildragers die graag een bril wensen die helemaal is afgestemd op hun persoonlijke kijkbehoefte, kiezen voor de individuele multifocaalglazen van Rodenstock. Met Impression® of Impression FreeSign® heeft u een uniek multifocaalglas dat helemaal is afgestemd op uw persoonlijke kijkbehoefte. U ziet zeer scherp en het natuurlijk zicht wordt met deze glazen dicht benaderd. Alle Rodenstock multifocaalglazen worden met de FreeForm slijptechnologie geproduceerd. Het voordeel van deze technologie is dat de brildrager een rustiger en minder vertekend beeld ervaart.

Post a Comment

 • Contact

  OKÉ Optiek
  Gronausestraat 1291
  7534 AK Glanerbrug (Enschede)
  Telefoon: (+31) (0)53 – 46 10 667
  Email: info@okeoptiek.nl

 • Openingstijden

  Maandag : Gesloten
  Dinsdag: 9.30 tot 18.00 uur
  Woensdag: 9.30 tot 18.00 uur
  Donderdag: 9.30 tot 18.00 uur
  Vrijdag: 9.30 tot 20.00 uur
  Zaterdag: 9.30 tot 17.00 uur
  Zondag: Gesloten